Wij zijn zelf al 25 jaar fanatieke fokkers van het Shetland ras, maar van generatie tot op generatie is er al 60 jaar ervaring in het fokken van het Shetland ras. Wij proberen samen met u stamboek waardige dieren te fokken zowel voor de keuring maar die zeker ook voor het gebruik toe te passen zijn. Daarbij hebben wij U natuurlijk ook nodig. Door samen bloedlijnen te kruisen die voor iedereen interessant zijn zowel qua fokkerij als gebruiks pony hebben we meer kans op uitblinkers maar bovendien gezonde pony's zonder veterinaire problemen. Kom eens gezellig langs om te kijken welke hengst het beste bij uw merrie past.

Vosbont - 77 cm - 1e premie - € 150,00 excl btw

Mullacott Adventurer X Odessa v.h. Durfsland KR.PREF

Serbino is een opvallende verschijning. Door zijn uitstraling in zijn voorhand, goede verhoudingen, vierkante bewegingen, fraaie vosbonte kleur maar vooral door zijn stokmaat. Slecht 77 cm meet deze Serbino. Bij het Nederlands Shetland Pony Stamboek wist hij meerdere eerste premies te vergaren. Aangezien Serbino zowel van vader als moederskant bont gefokt is zal het u niet verbazen dat zijn nakomelingen bijna allemaal bont van kleur zijn. Dat zijn nakomelingen klein zijn heeft hij ook niet van een vreemde. De vader van Serbino ( Mullacott Adventurer ) is ook maar 78 cm en zijn moeder ( Odessa vh Durfsland ) meet ook maar 82 cm, Zei is tevens op basis van haar fokkerijprestaties preferent verklaard.

Zwart - 103 cm  - € 135,00 excl btw

Nocturne af Jäboruder X Zalinga of Shetlane

Deze beeldschone zwarte hengst beschikt over veel souplesse in de beweging, heeft een fraai hoofd, mooi behang, en een zeer chique voorhand. Kalingo's pedigree is van zeer goede komaf. Zijn vader is van Zweedse komaf namelijk Nocturne af Jäboruder een zoon van de beroemde Mustang van stal Bunswaard. De moeder is de fraaie eerste premie kroonmerrie Zalinga of Shetlane. zei is een dochter van Boss v.d. Brouwerij uit de befaamde dorpzichtlijn. Grootmoeder Jiggle of Shetlane is een dochter uit een vd beste merries van de Shetlane fokkerij, Barones van Veldzicht. Deze marshwood gefokte hengst heeft dus een papier om van te dromen en heeft alle ingredienten in zich een grote fokhengst te worden met hoofdletter F.

Palomino - 82 cm  - € 150,00 excl btw

Devil v. stal de Lagevoort X Fantastic of Chestnut Stable

Deze kleine Lucarno is reserve kampioen 2019 te Wickrath bij het Rheinisches pferdestammbuch. De vader van Lucarno is mushroom drager dus dat betekend dat hij de mushroom kleur vererft. Deze kleine maar dappere hengst is netjes in zijn beweging en beschikt over veel bot en een uitmuntend mooi hoofdje. Op de keuring in Wickrath liet hij zich prima zien en veroverde hij met gemak het reserve kampioenschap. Lucarno is vet. volledig goedgekeurd anders mag je in Wickrath de baan niet eens in. De veulens van Lucarno worden ingeschreven bij het Nederlands Shetland Pony Stamboek en mogen naar de premie keuringen in Nederland.

Zwart - 105 cm - 1e premie - € 135,00 excl btw

Perigueux van Isala X Ulivia of Shetlane

De verrassing van de hengstenkeuring 2019. In 2018 liep Hangover op de 7e plaats. In 2019 liep hij bij de beste 4 grote maat hengsten van Nederland. En wat deed hij het goed. Hij blinkt uit in zijn oerdegelijke stap met veel ruimte en souplesse. Zijn draf is fabelachtig met een apart achterbeen gebruik. Hangover beschikt over een zeer mooi lang bovenbeen, enorm veel behang, een heel fraai silhouet, een vriendelijk hoofd en is altijd bereid om de show te stelen. Hangover heeft een excellente afstamming met een merrie lijn die je maar zelden ziet van dit niveau.

Wij wachten met spanning op de eerste veulens.

Zwart - 105 cm - 1e premie - € 135,00 excl btw

Alex van de Ponyhoeve X Rhapsodie stal Brammelo

Edo is een hengst met een zeer predicaatrijke moederlijn. Zijn moeder Rhapsodie van stal Brammelo behaalde maar liefst 8x een 1e premie. Belladonna van stal Brammelo ( moeder van Rhapsodie ) is ook een 1e premie, kroon, pref merrie die op haar beurt ook weer afstamt van Black Chiffon of Marshwood die met een 1e premie kroon super pref is.

Uit zijn eerste jaargang heeft hij 6 nakomelingen laten zien en 4 geprimeerd. Afgelopen premie keuring te Bergharen heeft hij het veulen kampioen overige maten Mercedes van Veldzicht. Dit veulen werd geroemd om zijn lange lijnen, best type, extra front, goed beenwerk, Stap en draf met ruimte, souplesse en mooie zelfhouding. In 2018 heeft Edo 20 veulens laten zien waarvan er 17 bekroond zijn met een premie. Deze hengst kan met veel merries een goede combinatie zijn. Edo zijn bewegingen zijn uitstekend en hij beschikt over een zeer betrouwbaar karakter.

Stippen stippen stippen maar vooral kwaliteit dat is het motto van onze appaloosa fokkerij. We willen allemaal graag een gestipt veulen in de wei maar vergeet zeker niet de kwaliteit en het inteelt gedeelte. We hebben dan ook hengsten die allemaal volle papieren hebben en in de fokkerij het best mee doen. Wij proberen van elke hengst ieder jaar diverse nakomelingen mee te nemen naar de NAS keuring, en selecteren streng op de nakomeling waardoor we een stabiele basis hebben. Onze hengsten brengen kinderen die het in de sport ook super goed doen ( mennen, onder het zadel etc. )

Dus voor kwaliteit , kleur groot en klein moet u bij ons zijn. Samen zijn we sterk.

Zwart Panterbont - 77cm - € 175,00 excl btw

Teun v.d Bernhard van Damstraat X Finn v.d. Eerdse Hoeve

Uniek in Europa, een der kleinsten zwart panterbont hengstje met een top papier. Sam is gekeurd bij het Rheinisch Pferdestammbuch en is ingeschreven in hengstenboek 1. Vader is de zeer goed verervende Teun van de Bernhard van Damstraat. Vaders moeder is Safari Sunset van Panorama. Deze kleine maar groot bewegende  hengst blinkt uit in type, ras, uitstraling en beweegt als een groot dressuur paard. Daarmee is hij uitzonderlijk en uniek in de gehele appaloosa fokkerij. Deze hengst heeft alles in zich om een wereld ster te worden. Appaloosa fokkers, dit is uw kans

Voor de geïnteresseerden onder ons is deze hengst eventueel te koop.

Zwart Few Spot - 84cm - € 175,00 excl btw

U-Lasso X Desiree v.d. Schimmelhoeve

Soms kom je ze gewoon tegen!

Wij zijn al jaren op zoek naar een kleine few spot met beweging en uitstraling, en hier was hij. Lennard van de Schimmelhoeve, kampioen 2019/2020 van het Rheinisch Pferdestammbuch. Wat kan deze krack bewegen. Zonder moeite walst hij door de baan. Het publiek applaudisseerde voor Lennard. Zijn papier is ook prima, U-lasse X Desiree v.d Schimmelhoeve ( dochter van de pref. Wantsley Sparks ) De veulens van Lennart kunnen ingeschreven worden bij het NAS en ster verklaard worden. 

LET OP : We hebben op dit moment een hele bijzondere aanbieding. Voor de eerste 10 reserveringen voor een dekking van deze hengst in 2020 maken wij in 2021 GRATIS uw veulen klaar voor de NAS keuring. Dus wees er snel bij.. 

Bruin Panterbont - 92cm - € 175,00 excl btw

Dior X Boukje v.d. Bernard v. Damstraat

Basje van de Eerdse Hoeve is gekeurd bij Rheinisch Pferdestammbuch in hengstboek 1. Zeer elegant gebouwde hengst met excellente beweging, heeft een fraai hoofd en heeft een luxe type. Zijn afstamming is vorstelijk. Moeder is de nationale kampioensmerrie Boukje en vader Raki preferent. Vader van Basje is Dior, een top zoon van Orion pref. Basje is een aanstormend foktalent.

 

Voor de geïnteresseerden onder ons is deze hengst eventueel te koop.

Naast onze kleine mannen waren wij toch van mening om ook in de grotere pony's u van dienst te kunnen zijn. Ook hier hebben wij gekozen voor kleur en kwaliteit. Deze hengsten zijn via KI en voor heel Nederland beschikbaar. Wij komen de merries bij u aan huis insimineren dus de merrie hoeft niet verplaatst te worden. Als u geen mogelijkheid heeft om thuis met een dierenarts de merrie te begeleiden is het ook mogelijkheid om de merries in de hengstigheid op ons station te plaatsen waar wij voor u alle service rondom het insimineren begeleiden. Devine en Leun Veld's Winston zijn beide via hengstenhouderij Dibbits beschikbaar.

Wij denken dat wij ook in 2020 een heel gevarieerd hengsten bestand hebben waar u terecht kunt voor

 Shetland, appaloosa , welsh en NRPS pony's

Vos - 132cm - € 175,00 excl btw

Carmana's Edel Boy X Willow Tree Darcy

Devine is gefokt uit 2 zeer degelijke lijnen van bekende Welsh pony's. Hij heeft zelf al veel 1e premie nakomelingen en uit zijn eerste jaargang is al een 2e bezichtigings-hengst afkomstig. Hij was finalist in de Divoza-Cup en liep met veel gemak in het L2 dressuur. Devine acteert nu zeer verdienstelijk in de tuigsport. Deze Welsh-Hengst heeft veel uitstraling en is correct gebouwd. Hij kan extra goed bewegen en beschikt over een voorwaarts karakter. Devine doet het in de fokkerij ook zeer verdienstelijk. Er zijn al verschillende ster merries zowel bij het welsh stamboek als bij het appaloosa stamboek. Zijn kinderen zijn echte bomproof kinderpony's met uitstraling.

Palomino - 146cm - € 400,00 excl btw en verzendkosten

Leuns Veld's Winsport  X Leuns Veld's Sabine

Leuns Veld's Winston JR. is eenhengst die voortkomt uit een predicaatrijke stam waarbij moeder Leuns Veld's Sabine ( vk, preferent ) als hengstenmoeder mag worden betiteld met 3 goedgekeurde zonen. Vader Leuns Veld's Winston heeft zelf internationaal gepresteerd onder diverse amazones en is momenteel succesvol op het hoogste niveau in Polen. Winston JR. beweegt met veel souplesse, zelfhouding en makt daarnaast ook nog een goede sprong. Kortom een allround hengst in de D-Maat beschikkend over een fraai type en fantastisch karakter. Momenteel word Winston JR. succesvol uitgebracht in de sport door Gioia Lub. Zij hebben reeds vele overwinningen op naam geschreven waaronder alle Selectiewestrijdenm regiokampioen en Nederland kampioen 2018

Cremello - 143cm - € 325,00 excl btw en verzendkosten

Diamond Touch X Carice Du Bois

Ducati Du Bois is de reserve kampioen van de NRPS hengstenkeuring. Ducati Du Bois komt uit een zeer sterk bewezen moederlijn. Het is een zeer rijtypische hengst met een fraaie voorhand, een zeer edel hoofd en sterk in de verbindingen. Hij beschikt over drie uitmuntende gangen waarin vooral de lossigheid uitblinkt. Ook in het karakter is hij zeer werkwillig. Ducati Du Bois beschikt over de aparte kleur cremello, die bekend staat om de kleurvererving van palomino, valk en smokey pony's.

© by Dibbits

Molenweg 20, 6631 KJ, Horssen, Gelderland

  • Facebook