Wij zijn zelf al 26 jaar fanatieke fokkers van het Shetland ras, maar van generatie tot op generatie is er al 60 jaar ervaring in het fokken van het Shetland ras. Wij proberen samen met u stamboek waardige dieren te fokken zowel voor de keuring maar die zeker ook voor het gebruik toe te passen zijn. Daarbij hebben wij U natuurlijk ook nodig. Door samen bloedlijnen te kruisen die voor iedereen interessant zijn zowel qua fokkerij als gebruiks pony hebben we meer kans op uitblinkers maar bovendien gezonde pony's zonder veterinaire problemen. Kom eens gezellig langs om te kijken welke hengst het beste bij uw merrie past.

Palomino - 82 cm  - € 150,00 excl btw

Devil v. stal de Lagevoort X Fantastic of Chestnut Stable

Deze kleine Lucarno is reserve kampioen 2019 te Wickrath bij het Rheinisches pferdestammbuch. De vader van Lucarno is mushroom drager dus dat betekend dat hij de mushroom kleur vererft. Deze kleine maar dappere hengst is netjes in zijn beweging en beschikt over veel bot en een uitmuntend mooi hoofdje. Op de keuring in Wickrath liet hij zich prima zien en veroverde hij met gemak het reserve kampioenschap. Lucarno is vet. volledig goedgekeurd anders mag je in Wickrath de baan niet eens in. De veulens van Lucarno worden ingeschreven bij het Nederlands Shetland Pony Stamboek en mogen naar de premie keuringen in Nederland.

Zwart - 103 cm - 1e premie - € 135,00 excl btw

Nocturne af Jäboruder X Zalinga of Shetlane

Deze beeldschone zwarte hengst beschikt over veel souplesse in de beweging, heeft een fraai hoofd, mooi behang, en een zeer chique voorhand. Kalingo's pedigree is van zeer goede komaf. Zijn vader is van Zweedse komaf namelijk Nocturne af Jäboruder een zoon van de beroemde Mustang van stal Bunswaard. De moeder is de fraaie eerste premie kroonmerrie Zalinga of Shetlane. zei is een dochter van Boss v.d. Brouwerij uit de befaamde dorpzichtlijn. Grootmoeder Jiggle of Shetlane is een dochter uit een vd beste merries van de Shetlane fokkerij, Barones van Veldzicht. Deze marshwood gefokte hengst heeft dus een papier om van te dromen en heeft alle ingredienten in zich een grote fokhengst te worden met hoofdletter F.

Zwart - 98 cm - 1e premie- € 135,00 excl btw

Enrique v. Gelre X Wanda v. st. Heidezicht

Deze fraaie zoon van de meervoudig Nederlands kampioen Enrique v. Gelre uit Wanda v. st. Heidezicht (kr. pref) die ook Nederlands kampioen is geweest. King gaat zeer goed om met zijn goede komaf. Al zijn veulens ontvingen dit jaar een mooie veulenpremie, dit is voor een jongen hengst top. King zelf is een mooie raskikker met veel behang, fraai silhouette en veel bot net als zijn vader. Hij kan extra stappen en draven. Kortom een hengst die zijn eigen silhouette zeer sterk doorgeeft aan zijn kinderen.

King is dit jaar weer in Horssen dus is ook voor derde beschikbaar. 

Verhuurd

Zwart - 103 cm 

Genie v.d. Boskant X Gemke v.d. PonyHoeve

Deze nog zeer jeugdige zwarte parel valt op door zijn mooie rastype, extra front, snittig hoofd, fraai behang en zijn mooie bovenbouw. Melle stapt best en draaft met veel balans en takt.

Dit is een topper!!

Zijn pedigree is een samensmelting van onze fokkerij. Hij komt namelijk uit Gemke v.d PonyHoeve (kr.) die op haar beurt weer komt uit Rhapsodie (kr. pref). Rhapsodie is de moeder van o.a. Edo en Gemke dit zijn broer en zus. Allebei zijn ze kinderen van onze kampioen Alex v.d. PonyHoeve. Cyanne de moeder van Genie stamt af van Vivianne (kr. pref) die op haar beurt weer afstamt van Nancy van stal Heidezicht (kr. pref). Kortom helemaal gefokt vanuit onze eigen fokkerij.

 

Wij hebben veel verwachting van deze hengst, en denken dat hij met deze afstamming zeker moet kunnen fokken. 

Verhuurd

Zwart - 103 cm - € 135,00 excl btw

Edo v.d. Ponyhoeve X Treeske v.d. Pastorije

Maxwell is de eerste zoon van onze topper Edo v.d. PonyHoeve uit Treeske v.d. Pastorije (kroon, pref) waar wij o.a. Kenneth van Buswaard (pref) en Dunstall Delia (kroon, pref) in de stamboom terug vinden. Maxwell is zeer interessant gefokt uit het lijntje van Drs. Schutte te Wamel, die met Adelheid v.d. PonyHoeve de basis voor zijn fokkerij begon. Maxwell beschikt over een zeer fraai hoofdje, extra front, mooi behang, zeer goede voeten en zijn top beweging die hij van papa kreeg (Edo kampioen beste draf 2019).

Kortom Maxwell heeft:

- Top papier

- Brede inzetbaarheid

- Veel uitstraling

- Top beenwerk

- Extra beweging 

Zwart - 105 cm - 1e premie 

Alex van de Ponyhoeve X Rhapsodie stal Brammelo

Edo is een hengst met een zeer predicaatrijke moederlijn. Zijn moeder Rhapsodie van stal Brammelo behaalde maar liefst 8x een 1e premie. Belladonna van stal Brammelo ( moeder van Rhapsodie ) is ook een 1e premie, kroon, pref merrie die op haar beurt ook weer afstamt van Black Chiffon of Marshwood die met een 1e premie kroon super pref is.

Uit zijn eerste jaargang heeft hij 6 nakomelingen laten zien en 4 geprimeerd. Op premie keuring 2018 te Bergharen heeft hij het veulen kampioen overige maten Mercedes van Veldzicht. Dit veulen werd geroemd om zijn lange lijnen, best type, extra front, goed beenwerk, Stap en draf met ruimte, souplesse en mooie zelfhouding. In 2018 heeft Edo 20 veulens laten zien waarvan er 17 bekroond zijn met een premie. Deze hengst kan met veel merries een goede combinatie zijn. Edo zijn bewegingen zijn uitstekend en hij beschikt over een zeer betrouwbaar karakter.

Dit jaar zijn de eerste 3 jarige merries van Edo v.d. PonyHoeve op de stamboekopname verschenen. Van de 4 merries zijn er 3 bekroond met een eerste premie en 1 met een tweede premie. Dit jaar heeft Edo ook een goedgekeurde zoon gekregen: Maxwell v.d. Vogelhof. 

 

 Edo is door naar de 2e fase met een jeugd index van 16,30. Voor 2021 is Edo verhuurd aan S. van der Kooij te Barsingerhorn.

Zwart - 105 cm - 1e premie - € 135,00 excl btw

Perigueux van Isala X Ulivia of Shetlane

De verrassing van de hengstenkeuring 2019. In 2018 liep Hangover op de 7e plaats. In 2019 liep hij bij de beste 4 grote maat hengsten van Nederland. En wat deed hij het goed. Hij blinkt uit in zijn oerdegelijke stap met veel ruimte en souplesse. Zijn draf is fabelachtig met een apart achterbeen gebruik. Hangover beschikt over een zeer mooi lang bovenbeen, enorm veel behang, een heel fraai silhouet, een vriendelijk hoofd en is altijd bereid om de show te stelen. Hangover heeft een excellente afstamming met een merrie lijn die je maar zelden ziet van dit niveau.

De veulens en enters zijn naar onze tevredenheid. Met name Nadieke v.d Boskant viel de jury op tijdens te premiekeuring te Lunteren.

Stippen stippen stippen maar vooral kwaliteit dat is het motto van onze appaloosa fokkerij. We willen allemaal graag een gestipt veulen in de wei maar vergeet zeker niet de kwaliteit en het inteelt gedeelte. We hebben dan ook hengsten die allemaal volle papieren hebben en in de fokkerij het best mee doen. Wij proberen van elke hengst ieder jaar diverse nakomelingen mee te nemen naar de NAS keuring, en selecteren streng op de nakomeling waardoor we een stabiele basis hebben. Onze hengsten brengen kinderen die het in de sport ook super goed doen ( mennen, onder het zadel etc. )

Dus voor kwaliteit , kleur groot en klein moet u bij ons zijn. Samen zijn we sterk.

Bruin Panterbont - 92cm - € 175,00 excl btw

Dior X Boukje v.d. Bernard v. Damstraat

Basje van de Eerdse Hoeve is gekeurd bij Rheinisch Pferdestammbuch in hengstboek 1. Zeer elegant gebouwde hengst met excellente beweging, heeft een fraai hoofd en heeft een luxe type. Zijn afstamming is vorstelijk. Moeder is de nationale kampioensmerrie Boukje en vader Raki preferent. Vader van Basje is Dior, een top zoon van Orion pref. Basje is een aanstormend foktalent.

 

Voor de geïnteresseerden onder ons is deze hengst eventueel te koop.

Zwart Few Spot - 84cm - € 175,00 excl btw

U-Lasso X Desiree v.d. Schimmelhoeve (Schimmelhoeve)

Soms kom je ze gewoon tegen!

Wij zijn al jaren op zoek naar een kleine plek met beweging en uitstraling, en hier was hij. Lennard van de Schimmelhoeve, kampioen 2019/2020 van het Rheinisch Pferdestammbuch. Wat kan dit krack bewegen. Zonder moeite walst hij door de baan. Het publiek applaudisseert voor Lennard. Zijn papier is ook prima, U-lasse X Desiree v.d Schimmelhoeve ( dochter van de pref. Wantsley Sparks ) De veulens van Lennart kunnen bij de NAS en ster worden. Wij zijn al jaren op zoek naar een kleine plek met beweging en uitstraling, en hier was hij. Lennard van de Schimmelhoeve, kampioen 2019/2020 van het Rheinisch Pferdestammbuch. Wat kan dit krack bewegen. Zonder moeite walst hij door de baan. Het publiek applaudisseert voor Lennard. Zijn papier is ook prima, U-lasse X Desiree v.d Schimmelhoeve ( dochter van de pref. Wantsley Sparks ) De veulens van Lennart kunnen bij de NAS en ster worden. 

Naast onze kleine mannen waren wij van mening om ook in de grotere pony's u van dienst te kunnen zijn. Ook hier hebben wij gekozen voor kleur en kwaliteit. Dit kan via KI en is voor heel Nederland beschikbaar. Wij komen de merries bij u aan huis insemineren. Als u geen mogelijkheid hebt om thuis met een dierenarts de merrie te begeleiden bestaat er de mogelijkheid om de merries in de hengstigheid op ons station te plaatsen waar wij voor u alle service rondom de inseminatie regelen. Ducati Du Bois is via hengstenhouderij Dibbits beschikbaar.

Wij denken dat wij dit jaar weer een mooi hengsten bestand hebben met verschillende

Shetland, appaloosa en NRPS pony's. 

Cremello - 143cm - € 350,00 excl btw en verzendkosten

Diamond Touch X Carice Du Bois

Ducati Du Bois is de reserve kampioen van de NRPS hengstenkeuring. Ducati Du Bois komt uit een zeer sterk bewezen moederlijn. Het is een zeer rijtypische hengst met een fraaie voorhand, een zeer edel hoofd en sterk in de verbindingen. Hij beschikt over drie uitmuntende gangen waarin vooral de lossigheid uitblinkt. Ook in het karakter is hij zeer werkwillig. Op het moment wordt hij uitgebracht door de 14 jarige amazone Joyce van Soest. 

Ducati Du Bois beschikt over de aparte kleur cremello, die bekend staat om de kleurvererving van palomino, valk en smokey pony's.