Wij zijn zelf al 26 jaar fanatieke fokkers van het Shetland ras, maar van generatie tot op generatie is er al 60 jaar ervaring in het fokken van het Shetland ras. Wij proberen samen met u stamboek waardige dieren te fokken zowel voor de keuring maar die zeker ook voor het gebruik toe te passen zijn. Daarbij hebben wij U natuurlijk ook nodig. Door samen bloedlijnen te kruisen die voor iedereen interessant zijn zowel qua fokkerij als gebruiks pony hebben we meer kans op uitblinkers maar bovendien gezonde pony's zonder veterinaire problemen. Kom eens gezellig langs om te kijken welke hengst het beste bij uw merrie past.

Zwart - 105 cm - 1e premie - € 175,00 excl btw
Alex van de Ponyhoeve X Rhapsodie stal Brammelo

Edo is een hengst met een zeer predicaatrijke moederlijn. Zijn moeder Rhapsodie van stal Brammelo behaalde maar liefst 8x een 1e premie. Belladonna van stal Brammelo ( moeder van Rhapsodie ) is ook een 1e premie, kroon, pref merrie die op haar beurt ook weer afstamt van Black Chiffon of Marshwood die met een 1e premie kroon super pref is.
Zijn vader is de kampioenshengst Alex van de Ponyhoeve die nu in Zweden furore maakt en het in de Nederlandse fokkerij ook extra deed. 
Uit zijn eerste jaargang heeft hij 6 nakomelingen laten zien en 4 geprimeerd. Op premie keuring 2018 te Bergharen heeft hij het veulen kampioen overige maten Mercedes van Veldzicht. Dit veulen werd geroemd om zijn lange lijnen, best type, extra front, goed beenwerk, Stap en draf met ruimte, souplesse en mooie zelfhouding. In 2018 heeft Edo 20 veulens laten zien waarvan er 17 bekroond zijn met een premie. Deze hengst kan met veel merries een goede combinatie zijn. Edo zijn bewegingen zijn uitstekend en hij beschikt over een zeer betrouwbaar karakter.

 Edo is in 2020 uitgeroepen door jury en publiek tot hengst met de beste draf. Edo ontpopt zich als een stempelhengst met zijn nafok. Uit zijn eerste jaargang werden 4 oudere merries aangeboden op de premiekeuring waarvan er 3 een eerste premie kregen. Daarbij de klasbak Loes van de Ponyhoeve, de dag en erekampioene van 2021 van Bergharen, die zomaar de Nationaal Kampioene klopte. Ook uit de 2de jaargang kwamen weer twee 1ste premie merries, waaronder de vos Meiske van de Ponyhoeve. Ook werd uit deze jaargang de Edo zoon Maxwell van de Vogelhof goedgekeurd. In totaal zijn 72 nakomelingen van Edo ingeschreven bij het NSPS.
Edo is in 2022 definitief goedgekeurd met een index van maar liefst 15.91.

Zwart - 103 cm - € 135,00 excl btw
Genie v.d. Boskant X Gemke v.d. PonyHoeve

Deze nog zeer jeugdige zwarte parel valt op door zijn mooie rastype, extra front, snittig hoofd, fraai behang en zijn mooie bovenbouw. Melle stapt best en draaft met veel balans en takt.
Dit is een topper!!
Zijn pedigree is een samensmelting van onze fokkerij. Hij komt namelijk uit Gemke v.d PonyHoeve (kr.) die op haar beurt weer komt uit Rhapsodie (kr. pref). Rhapsodie is de moeder van o.a. Edo en Gemke dit zijn broer en zus. Allebei zijn ze kinderen van onze kampioen Alex v.d. PonyHoeve. Cyanne de moeder van Genie stamt af van Vivianne (kr. pref) die op haar beurt weer afstamt van Nancy van stal Heidezicht (kr. pref). Kortom helemaal gefokt vanuit onze eigen fokkerij.
 
Wij hebben veel verwachting van deze hengst, en denken dat hij met deze afstamming zeker moet kunnen fokken. 

Zwart - 103 cm - € 175,00 excl btw
Edo v.d. Ponyhoeve X Treeske v.d. Pastorije

Maxwell is de eerste zoon van onze topper Edo v.d. PonyHoeve uit Treeske v.d. Pastorije (kroon, pref) waar wij o.a. Kenneth van Buswaard (pref) en Dunstall Delia (kroon, pref) in de stamboom terug vinden. Maxwell is zeer interessant gefokt uit het lijntje van Drs. Schutte te Wamel, die met Adelheid v.d. PonyHoeve de basis voor zijn fokkerij begon. Maxwell beschikt over een zeer fraai hoofdje, extra front, mooi behang, zeer goede voeten en zijn top beweging die hij van papa kreeg (Edo kampioen beste draf 2019).

Kortom Maxwell heeft:
- Top papier
- Brede inzetbaarheid
- Veel uitstraling
- Top beenwerk
- Extra beweging 

Maxwell is voor het dek seizoen van 2022 verhuurd.

Zwart - 98 cm - 1e premie - € 175,00 excl btw
Iwan v.d. Langenhorst x
Anika v.stal Koordes
 
Night Fever is voor ons een nieuwe weg inslaan een keer ander bloed en een midden maat is voor ons ook een zeer welkome aanwinst.
Night Fever is een fraaie rastypische hengst, een echte shet met veel bot en mooie voeten het beenwerk is goed gesteld en ontwikkeld.
Hij beschikt over een ruime stap, een goede draf en zal vooral soort kunnen toevoegen in de fokkerij.
Volgens de paardenkrant is deze hengst getipt voor de beste hengst van de middenmaat 2022!
Hij is beloond met een 1e premie.
Night Fever is alleen voor 3e beschikbaar als de veulens getoond worden op de regionale premie keuring.
 Zijn moeder is Anika v.stal Koordes (algemeen en Ere Kampioen) 1e premie Kroon merrie van 104 cm
Vader van Anika is Riccardo v.d Langenhorst en de moeder is de 1e premie kroon merrie Roelie v.stal Koordes.

Zwart - 103 cm - 1e premie € 175,00 excl btw
Elandro van de veldhoeve x Adelheid van de Johanneshoeve

Meastro ontving dit jaar in Ermelo op de hengstenkeuring een 1ste premie. De jury omschreef hem als: fraai gelijnde hengst, mooi hoofd, goed ontwikkeld beenwerk, mooie lange en goed gevormde croupe, in stap mooi in de nakijk, de draf ging hem gemakkkelijk af. Bij zijn stamboekopname kreeg hij 75-80 als bovenbalkscore. Vader Elandro van de Veldhoeve kreeg maar liefst 5 maal een 1ste premie, hij diende de Nederlandse fokkerij 5 jaar en werd daarna geëxporteerd. Maestro is zijn derde 1ste premie zoon. Ook liet Elandro de Nederlandse fokkerij al 5 eerste premie dochters na. De moeder van Maestro komt eveneens uit een bewezen stam. De kroon-preferente mama Adelheid van de Johanneshoeve is een dochter van Gressini van de Veldhoeve, een stempelhengst in de fokkerij.  De moederlijn voert terug op 1 van de meest invloedrijke merries uit de Nederlandse fokkerij, de superpreferente Barones van Veldzicht via ondermeer Oliberate of Shetlane. De moeder van Maestro, Adelheid, gaf maar liefst zes eerste premie kinderen. Daarbij nog een tweede zoon, de oud nationaal kampioen middenmaat Floris van de Johanneshoeve. Daarnaast de ruinen Jansson en Daan en de merries Lavendel en Eveline. Kortom een veelbelovende pedigree. Binnenkort worden de eerste veulens van Maestro verwacht


 

Zwart - 103 cm - € 150,00 excl btw
Elegant v.d. Bloemhof x Imke v.d. Boskant

Met deze rastypische hengst zijn we erg blij! Hij is mooi in zijn verhoudingen en type en is nog een mooie groene 3 jarige hengst.
Noud heeft veel houding in zijn front, mooie lange hals en goed gevormd, de stap is correct en de draf is zeer goed.
Zijn sterke afstamming en ruimte om te ontwikkelen geeft ons het gevoel dat deze hengst een echte papa kan worden!
Zijn moeder Imke v.d.Boskant is geexporteerd naar Engeland en heeft voor ze weg ging een mooie 1e premie behaald. Ook haar moeder Elody v.d Heuvelshof is vertokken naar Engeland voor de fokkerij en zij was weer een dochter van Alex v.d Pony Hoeve die nu in Zweden zijn fokkerij doorzet kortom een wereld wijde bekende fokkerij lijn!

Stippen stippen stippen maar vooral kwaliteit dat is het motto van onze appaloosa fokkerij. We willen allemaal graag een gestipt veulen in de wei maar vergeet zeker niet de kwaliteit en het inteelt gedeelte. We hebben dan ook hengsten die allemaal volle papieren hebben en in de fokkerij het best mee doen. Wij proberen van elke hengst ieder jaar diverse nakomelingen mee te nemen naar de NAS keuring, en selecteren streng op de nakomeling waardoor we een stabiele basis hebben. Onze hengsten brengen kinderen die het in de sport ook super goed doen ( mennen, onder het zadel etc. )

Dus voor kwaliteit , kleur groot en klein moet u bij ons zijn. Samen zijn we sterk.

Bruin Panterbont - 95cm - € 175,00 excl btw
IH'S Spots Infinity x Dragons Mighty So Beauty

 

Daar hebben we weer zo’n bewegings kanon wat kan Bono lekker sjouwen!

Bono is de enige mini maat hengst die in 2022 gekeurd is en ook nog beloond is met een 1e premie.

Hij is een zoon van de mini maat kampioen IH’S Spots Infinity.

Bono valt op door zijn mooie voorhand en geweldige beweging wij denken dat we met Dragon een topper in huis hebben.

Zwart Few Spot - 84cm - € 200,00 excl btw
U-Lasso X Desiree v.d. Schimmelhoeve (Schimmelhoeve)

Soms kom je ze gewoon tegen!
Wij zijn al jaren op zoek naar een kleine crack met beweging en uitstraling, en hier was hij. Lennard van de Schimmelhoeve, kampioen 2019/2020 van het Rheinisch Pferdestammbuch. Wat kan dit krack bewegen. Zonder moeite walst hij door de baan. Het publiek applaudisseert voor Lennard. Zijn papier is ook prima, U-lasse X Desiree v.d Schimmelhoeve ( dochter van de pref. Wantsley Sparks ) De veulens van Lennart kunnen bij de NAS en ster worden. 

4 van de 5 veulens hebben dit jaar een 1e premie op de Nas Keuring mogen ontvangen.

Naast onze kleine mannen waren wij van mening om ook in de grotere pony's u van dienst te kunnen zijn. Ook hier hebben wij gekozen voor kleur en kwaliteit. Dit kan via KI en is voor heel Nederland beschikbaar. Wij komen de merries bij u aan huis insemineren. Als u geen mogelijkheid hebt om thuis met een dierenarts de merrie te begeleiden bestaat er de mogelijkheid om de merries in de hengstigheid op ons station te plaatsen waar wij voor u alle service rondom de inseminatie regelen. 
Wij denken dat wij dit jaar weer een mooi hengsten bestand hebben met verschillende
Shetland, appaloosa, Welsh &NRPS pony's. 

Cremello - 143cm - € 400,00 excl btw en verzendkosten
Diamond Touch X Carice Du Bois

Ducati Du Bois is de reserve kampioen van de NRPS hengstenkeuring. Ducati Du Bois komt uit een zeer sterk bewezen moederlijn. Het is een zeer rijtypische hengst met een fraaie voorhand, een zeer edel hoofd en sterk in de verbindingen. Hij beschikt over drie uitmuntende gangen waarin vooral de lossigheid uitblinkt. Ook in het karakter is hij zeer werkwillig. Op het moment wordt hij uitgebracht door de 14 jarige amazone Joyce van Soest. 
Ducati Du Bois beschikt over de aparte kleur cremello, die bekend staat om de kleurvererving van palomino, valk en smokey pony's.

Bruin - 136cm - € 325,00 excl btw en verzendkosten
Cour Noble x Marvelous ZH 
  
 Cooper is een hengst met een fijn bewerkbaar karakter en heeft een goede instelling voor de sport.
Het is een  rastypische hengst met een prachtig hoofd en een fijn bewegingsmechanisme.
Cooper is prachtig gefokt uit een zeer goede moederlijn. Vader Cour Noble werd het afgelopen EK 9e in de dressuur.
Ook de vader van de moeder Kinetic Wizzard u allen bekend en de grootmoeder is de alom bekende en super fokkende Ramzi H.
Cooper heeft de ideale maat om grote D pony’s te dekken en de veulens niet te groot te laten worden.

Valk - 116cm - € 200,00 excl btw, afdracht en verzendkosten
Frongoch Bachgen bach x Blaenau Dion

Elcon Golden Nugget is een 9 jarige welsh sectie A hengst van 1.16 groot. Nugget is als veulen uit de UK gekomen en naar Duitsland gegaan. Daar heeft hij 3 prachtige premie veulens gebracht. Hij komt uit zeer goede Engelse bloedlijnen waaronder zijn vader welke Royal Welsh kampioen is. Zijn moeder won ook verschillende Medals in de UK. Nugget zelf is een hengst met veel ras uitstraling. Een echt Mountain type met veel bot. Hij beweegt met veel kracht en heeft hierbij ook veel ruimte. Qua karakter is het een makkelijke en brave hengst welke ook super lief is met kinderen. Nugget heeft een deklicentie bij het NWPCS en zijn veulens kunnen daar dan ook worden ingeschreven.