Flush v.d. Brouwerij 

Voor Flush hebben we het leuke nieuws gekregen dat hij definitief is geworden. Voor 2021 blijft Flush nog in Nederland.

Flush v.d. Brouwerij

Melle & Maestro

Melle v.d. PonyHoeve is voor het seizoen van 2021 verhuurd aan stal de Hartoghoeve. 

Maestro v.d. Schildershoeve gaat zijn carrière maken in Engeland bij fam. Hammond. 

Melle v.d. PonyHoeve

Maestro v.d. Schildershoeve

Hengstenkeuring 2020/2021

Twee geleden jaar van start met vier hengstveulens die wij interessant vond om op te fokken. Dit waren: Melle v.d. PonyHoeve, Maxwell v.d. Vogelhof, Maestro v.d Schildershoeve en Marvel v.d. Janssenhoeve. Wij hebben de vier goed genoeg om te geven voor de hengstenkeuring 2020. Allen zijn ze met nette punten opgenomen in het stamboek. Drie van deze heren hebben de goedkeuring ontvangen.

Melle v.d. PonyHoeve: Genie v.d. Boskant x Gemke v.d. Ponyhoeve

Maxwell v.d. Vogelhof: Edo v.d PonyHoeve x Treeske v.d Pastorije 

Maestro v.d. Schildershoeve: Elandro v.d. Veldhoeve x Adelheid v.d Jonhanneshoeve 

Melle v.d. PonyHoeve

Maxwel v.d. Vogelhof

Maestro v.d. Schildershoeve

Maestro v.d. Schildershoeve

Maxwel v.d. Vogelhof

Keuringsseizoen 2020

Ondanks de uitbraak van het Corona virus hebben we dit jaar toch een succesvol keuringsjaar gehad. Alle veulens van King van stal Heidezicht zijn vlot geprimeerd. King laat hierbij een goede indruk achter waarbij de veulens beschikken over veel houding, kleine hoofdjes en zeer vlotte bewegingen. King is in 2021 beschikbaar via ons. 

Dit jaar zijn de eerste 3 jarige merries van Edo v.d. PonyHoeve op de stamboekopname verschenen, wat was dit een leuk succes. Van de 4 merries zijn er 3 bekroond met een eerste premie en 1 met een tweede premie. Maar het succes van Edo hield hier nog niet op, ook op de hengstenkeuring presenteerde hij verschillende zonen. Deze werden allen opgenomen waarvan 1 hengst is goedgekeurd: Maxwell v.d. Vogelhof!! Hiermee is Edo ook door naar de 2e fase met een index van 16,30. Voor 2021 is Edo verhuurd aan S. van der Kooij te Barsingerhorn. 

Ondanks de keuzes die we moesten maken voor de merriekeuringen zijn deze ook goed verlopen. Wij hebben 2 eerste premie merries van Edo: Lonneke en Loes v.d. PonyHoeve en 1 tweede premie merrie Lizanne v.d. PonyHoeve. Ook hadden we zelf 3 nakomelingen van King bij, deze kregen vlot premie. Merle v.d. PonyHoeve is een nakomeling van Nelantines van de groote woerd en viel bij de jury erg op. Verder hadden we ook een aantal enters en veulens van Hangover v.d. Amstelhof bij die op 1 na allemaal geprimeerd werden. 

Lonneke v.d Ponyhoeve

Owen v.d. PonyHoeve

Loes v.d. PonyHoeve

Nina v.d. Boskant

Loes v.d. PonyHoeve

Merle v.d. PonyHoeve

Het begon bij de jonge hengstenkeuring. Hierbij hebben wij 4 jonge hengsten goedgekeurd gekregen waarbij Kalingo van stal van Poolland en Lorenz van de Pastorije een 1e premie hebben ontvangen. Ludo van de Bouwensweg en Lion van de Feankamp ontvingen een 2e premie. De rest van de hengsten ontvingen allemaal een eerste premie met mooie klasseringen. De klapper op de vuurpijl was dit jaar toch wel onze eigen gefokte Edo van de Ponyhoeve die de titel hengst met de beste draf van zowel de jury als het publiek in ontvangst mocht nemen. Deze topper is voor het seizoen van 2020 verhuurd. Bij hengstenhouderij Dibbits op het station kunt u gebruik maken van twee super mooie grote maat hengsten namelijk Kalingo van stal van Poolland en Hangover van de Amstelhof. Op naar een prachtig seizoen.

Dit jaar hadden we 3 hengsten voor de hengstenkeuring in Duitsland het Rheinisches Pferdestammbuch en met succes. Alle 3 de hengsten zijn opgenomen in hengstenboek 1 en hebben dus hun goedkeuring gekregen. Hierbij zijn ook twee hengsten kampioen geworden. Als eerste Lennard van de Schimmelhoeve, hij mocht de kampioenstitel dragen en werd daarmee SiegerHengst. Lucarno of Chestnus Stable mocht de reserve titel in ontvangst nemen. Al met al was dit een erg succesvolle dag en de onderstaande hengsten staan in 2020 bij hengstenhouderij Dibbits ter dekking met voor Lennard een hele bijzondere aanbieding!!!

Tijdens de fokdag Gemert hadden we weer diverse pony's meegenomen en hebben we verschillende successen behaald.

Lieve van de Ponyhoeve ( twee foto's links ) mocht de titel jeugd kampioen grote maat op haar naam schrijven en Gemke van de Ponyhoeve ( twee rechtse foto's ) mocht het algemeen dagkampioenschap op haar naam schrijven. Verder behaalden de andere pony's ook een mooie klassering op deze mooie georganiseerde fokdag.

Lieve van de Ponyhoeve ( Flush vd Brouwerij X Astrid vd Ponyhoeve )

Gemke van de Ponyhoeve ( Alex vd Ponyhoeve X Rhapsodie )

Rhapsodie van stal Brammelo ( moeder van Edo van de Ponyhoeve ) heeft alle jonkies achter haar gelaten tijdens de fokdag in Sint-Oedenrode en nam daar de titel mee naar huis. Met haar 19 jaar heeft ze bewezen dat ze er nog steeds mag zijn.

Onze nieuwe toekomst zijn aan het genieten van de prachtige nieuwe weide

Zeer geslaagde Appaloosa hengsten keuring 2019! We hebben een top dag gehad met super resultaten.

We hadden afgelopen zaterdag 2 jonge hengsten mee naar de hengstenkeuring die wij klaar hebben mogen maken. Beide hengsten ontvingen hun dek brevet met een 1e premie. Fabio van stal Anja & D Boy Z.

Fabio is een hengst die uitblinkt in beweging en liep met grote overtuiging naar de titel beste 3 jarige 2019.

D Boy Z blinkt uit in type en door zijn mooie zwartpanterbonte kleur is het een lust voor het oog om hem te zien. Wij feliciteren dan ook Henk Janssen en Dhr. Zweers met de behaalde resultaten. Maar voor beide fokkers was de dag nog niet voorbij.

Bij de kleine maat liep Zenzi Boy van Sundance met overtuiging naar het kleine maats kampioenschap. Maar als klap op de vuurpijl is Gerald van appaloosa's de Fradiliaus uitgeroepen tot kampioen mini maat. Wij bedanken dan ook alle eigenaren in het vertrouwen in ons en het team. Van de 11 hengsten die mee waren waarvan 9 met een 1e premie kijken wij terug op een geslaagde dag.

Leun's Veld Winston JR Verrichtingskampioen 2019. De kampioen jonge hengsten wordt gekozen uit de hengsten die het verrichtingsonderzoek met succes hebben doorlopen en/of het goed doen in de sport, en waarvan de eerste nakomelingen zijn geïnspecteerd. De eer bij de pony's ging naar Leuns Veld Winston JR wie via ons station beschikbaar is. 

Vorige week hebben 3 geweldige pony's ons bedrijf verlaten. Waaronder Zodi Boy een 3 jaar oude D pony hengst die een fantastische toekomst tegemoet gaat. Naast Zodi Boy hebben wij ook afscheid genomen van 2 eigen gefokte pony's.

Soms moet je de moeilijke beslissing nemen om toch wat te verkopen. Er kwamen 2 jonge fokkers langs die het leuk vinden om met de fokkerij verder te gaan en hebben hiervoor de 2 prachtige merries Kiki en Jitske van de Ponyhoeve uitgekozen. Ontzettend veel succes met deze toppers en we hopen dat jullie veel plezier met ze gaan beleven. 

Op 23 februari zijn we met frisse moed naar Duitsland gereden voor de keuring in Duitsland. Daar hebben we 3  hengsten voor klanten mee naar toe genomen Primo, Sam en Basje. De hengsten lieten zich goed zien en onderstaande 2 hengsten zijn ingeschreven. Basje is ingeschreven in hengstboek 1 , Sam is ingeschreven in hengstboek 2. We zijn tevreden over de resultaten. Sam ( 75 cm ) blijft bij ons op het station. Primo gaat terug naar zijn eigenaar en Basje komt ook op ons station ter dekking mits hij nog niet verkocht is , want voor de liefhebber staat hij te koop. ( neem een kijkje bij onze te koop pagina ) 

Sinds vandaag is onze ' te koop' pagina online op de website. Hier komt een wisselend aanbod van pony's op te staan die wij te koop aan bieden. Dus bent u op zoek naar een leuke pony voor de kinderen, voor de fokkerij of de sport, neem dan een kijkje bij ons aanbod en wie weet word een van deze toppers voor u

De eerste hengstenshows zijn weer gepland waar een deel van onze hengsten zijn te bezichtigen :

23 Februari 19:30u - Manege de nieuwe heuvel te Lunteren.

30 Maart 18-30u - Manege de Pijnhorst Sint Oedenrode

22 April 12:00u - Manege de nieuwe heuvel te Lunteren

Maar ook bij ons thuis zijn de hengsten te bezichtigen en kunnen we overleggen welke hengst het beste bij uw merrie past onder het genot van een kopje koffie.

U zult zich snel thuis voelen op onze nieuwe website. Wij hebben geprobeerd het zo overzichtelijk mogelijk te maken en al onze diensten op een website aan te bieden. Naast onze hengstenhouderij kunt u ook op deze website

onze fokkerij , sport prijzen en ik de toekomst onze ruitershop vinden. En natuurlijk waar zouden we zijn zonder de hulp van een hele hoop mensen. Wij wensen u veel plezier met een kijkje nemen op onze site en mochten er vragen zijn stel ze gerust.

Onze jaarlijkse premie keuring te Bergharen was dit jaar weer een groot succes, vol gezelligheid en sportiviteit. Met maar liefst 58 pony’s in totaal van onze groep hebben wij diverse successen behaald zoals het veulen kampioenschap van Noud van de Boskant gefokt door Wim van der Heijden. Het behalen van het veulenkampioenschap is bijna een vaste taak geworden van Opa. Ook gravin van de Leurshof behaalde dit jaar weer het kleine maats kampioenschap gefokt door Leon en Marianne. Ook Linde van de Bouwensweg behaalde een kampioenstitel, deze is gefokt door Cees van Rossum. Het veulenkampioenschap merrie veulens werd ook door onze groep meegenomen namelijk Neeltje van de Vogelhof, gefokt door Wim Litjens. Verder zijn alle veulens op 1 na geprimeerd en hebben we diverse kopplaatsen behaald met veel 1e premies. Het was weer goed georganiseerde en gezellig keuring dag.

© by Dibbits

Molenweg 20, 6631 KJ, Horssen, Gelderland

  • Facebook